Menu
Paris / Pâtisseries / Restaurants and bistros

Ladurée Bonaparte – sweet memories…

The last couple of weeks having passed by very fast and especially before my final exam at Sorbonne I was really fighting against time. As you all know I’ve been working at Ladurée (21 Rue Bonaparte) since January 2010, but working and studying full-time at the same time is hard..especially when you’re living alone. 3 weeks before my final exam at Sorbonne I took the decision to quit my job and to concentrate 100% on my studies, after all I’m in Paris to learn French and if I wouldn’t pass my final exam everything would have been wasted time. Working at Ladurée was a wonderful period for me, I met wonderful people and I still have contact with some of my former collegues. Since I’m so into pastries it was like a dream for me working at Ladurée and my time at Ladurée is a beautiful memory :-)

SVENSKA:De senaste veckorna har passerat väldigt fort och framförallt tiden innan min sista examen vid Sorbonne, ett tag fick jag verkligen kämpa emot tiden. Som ni alla vet har jag jobbat på Ladurée (21 rue Bonaparte) sedan januari 2010, men att arbeta och studera på heltid samtidigt är svårt .. speciellt när man bor ensam och har alla hushållssysslor att ta hand om. 3 veckor innan min examen vid Sorbonne tog jag beslutet att sluta mitt jobb och koncentrera mig till 100% på mina studier, trots allt så är jag i Paris för att lära mig franska och om jag inte skulle klara mitt slutprov så skulle allt ha varit slöseri.  Att jobba på Ladurée var en underbar tid för mig, jag träffade underbara människor som jag fortfarande har kontakt med idag. Eftersom jag älskar all sorts bakverk var det som en dröm för mig att arbeta på Ladurée och jag glömmer aldrig de fina månaderna jag hade där :-)

About Author

This Paris blog is created and maintained by Solli, a Swedish Expat living in Paris working as a Photographer. When she is not behind the lens or setting off to a new destination she loves to be in the kitchen and play around with whole, organic and seasonal food. In this blog she shares some glimpses of her everyday life as a bonne vivante wherever in the world she might be. Enjoy following her journey through life...

4 Comments

 • Christine
  17 June 2010 at 17:25

  Jag gör inte på färsk frukt ;-) Köper Bob’s frysta hallon!

  Ja det ska bli kul att ses. Är du med på att hänga med ut och äta på fredag? Och kanske en bar eller så efteråt. Sen lördag om det blir fint väder kan vi ju ha lite midsommar-firande med picknick och “svensk mat” :-)

  Hoppas allt är bra! Kram

 • Ellinor
  17 June 2010 at 19:23

  Det var nog ett mycket klokt val av dig. Tänk att du nu har din examen och allt!
  Önskar dig verkligen all lycka i ditt stundande arbetssökande.
  Kram

 • Solli
  18 June 2010 at 14:27

  Ellinor – tack, det behövs :-)

 • Solli
  18 June 2010 at 14:28

  Christine – Ok, men även frysta bär är rena rånet här :-(
  är absolut på när det gäller midsommarfirande…ses snart!

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.