Menu
San Sebastián

Un jour à San Sebastián

Yesterday (Monday) me, my sister and Clari went to Spain and visited the city San Sebastián (officially known as Donostia-San Sebastián). Going to San Sebastián from Bayonne is pretty easy, you take the train from Bayonne to Hendaye (30 minutes) and from Henday there is a train going to San Sebastián (30 minutes).
As soon as we arrived we went to the Tourist Information to ask what spots we shuldn’t miss during our day in San Sebastián. We were told that we definately should go to the Boulevard, Constitución square, San Vincente church, Santa Maria basilica and the Town Hall, we visited/went by them all within two hours. One thing you absolutely should try is their pinxtos (tapas)! They’re wellknown for having the best pinxtos (tapas) in the world. There were plenty of bars in the Old city having the pinxtos so we went from bar to another having 1-2 pinxtos each….and YES…they were heavinly delicious!We also had gelatos (ice cream)…notice the S..we had several ice creams :-)

I feel I can write a whole essay about
San Sebastián, it was such a beautiful city and I loved their food and the people were really nice. I promise to write more about San Sebastián in another blogpost. But before that, have a look on some of the photos we took in the city of San Sebastián and on the beach (Playa de la Concha):

SVENSKA: Igår (måndag) åkte jag, min syster och Clari till Spanien och besökte staden San Sebastián (officiellt känt som Donostia-San Sebastián). För att ta sig till San Sebastián från Bayonne tar man ett tåg från Bayonne till Hendaye (30 minuter) och från Henday går ett tåg direkt till San Sebastián (30 minuter).Så fort vi kom fram sökte vi oss till turistinformationen för att fråga vad vi inte borde missa under vår dag i San Sebastián. Vi blev rekommenderade att besöka Boulevard, Constitución Square, San Vincente kyrkan, Santa Maria kyrkan och rådhuset, och vi hann besöka alla inom två timmar. En sak man absolut bör prova är San Sebastiáns pinxtos (tapas)! Det sägs att de har de bästa pinxtos (tapas) i världen nämligen. Det fanns gott om barer i Gamla stan med pinxtos så vi gick från ena baren till den andra och åt 1-2 pinxtos i varje bar …. och ja … de var en riktig matupplevelse! Vi åt också gelatos (glass) i flera omgångar :-)

Jag känner att jag kan skriva en hel uppsats om San Sebastián, det var en sådan vacker stad och jag älskade deras mat och människorna vi stötte på var trevliga. Jag lovar att skriva mer om San Sebastian senare. Men innan dess så får ni ta del av några av bilderna vi tog i staden San Sebastián och på stranden (Playa de la Concha):


About Author

This Paris blog is created and maintained by Solli, a Swedish Expat living in Paris working as a Photographer. When she is not behind the lens or setting off to a new destination she loves to be in the kitchen and play around with whole, organic and seasonal food. In this blog she shares some glimpses of her everyday life as a bonne vivante wherever in the world she might be. Enjoy following her journey through life...

7 Comments

 • Bea
  16 June 2010 at 13:02

  Ser helt underbart ut!

 • Ellinor
  16 June 2010 at 21:04

  Otroligt vackra bilder – det ser jätte mysigt ut! Själv har jag bara bilat genom staden några gånger, men aldrig stannat.

  Måste bara fråga dig om dina byxor. Har sett dem ett tag och letat som en tok efter något liknande här hemma, men utan framgång. Vart har du köpt dem?

  Kram

 • Hana
  16 June 2010 at 23:28

  Jag får en underbar energiboost när jag tittar in här och ser alla dessa vackra bilder! Älskar havets magiska krafter…man får sån insikt i dess närvaro och själen känns plötslig så fri och stilla.

  Ps. du är världens finaste i din fläta!

 • Solli
  18 June 2010 at 14:30

  Hana – tack snälla rara! Önskar du var med på den resan..vet att du skulle älskat det, särskilt San Sebastian ;-) Ang. flätan, det var Clari som flätade mitt hår..hon var så duktig!

 • Solli
  18 June 2010 at 14:31

  Ellinor – vad kul att du gillar bilderna. Nästa gång så måste du stanna upp i San Sebastian ;-) Byxorna/leggingsen har jag köpt på Zara!

 • Jasmine
  27 June 2010 at 18:22

  Gud vilka fantastiska bilder Solmaz..måste absolut besöka staden..

 • Solli
  28 June 2010 at 0:47

  Jasmine – kul att du gillar :-) Absolut, San Sebastián är verkligen ett måste..är helt säker på att du kommer gilla staden!

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.