Menu
Photos

Matfotografering – lär dig fota mat

Matfotograferingskurs
Matfotografering – en kurs där du lär dig fotografera mat.

Lär dig fota mat med min kurs matfotografering som jag har skapat tillsammans med Moderskeppet.

Det finns mycket som ska till för att lyckas med en attraktiv och lockande matbild. Ljus, vinkel, komposition och mycket mer är några av de avgörande faktorerna för en aptitretande matbild. I den här matfotograferingskursen varvar jag teori med praktiska exempel. Du får även följa med bakom kulisserna och se hela planeringsstadiet framtills dess att jag tar en bild. Sist men inte minst delar jag även med mig av lite tips & tricks som jag vara användbara i matfotografering.

Rekvisita matfotograferingg
I matfotograferingskursen kommer jag berätta hur jag tänker när jag skaffar rekvisita. Olika typer av rekvisita passar till olika typer av bilder. Gillar man att ta stilleben med en vintagelook passar rekvisitan i bilden ovan utmärkt. Fynd som jag har gjort på diverese loppmarknader runt om i världen.

I matfotograferingskursen kommer du att få lära dig följande:

 • vilken utrustning du behöver för att fotografera mat
 • olika typer av bakgrunder och rekvisita som lämpar sig för matfotografering
 • hur ljuset påverkar objektet
 • fem kompositioner som är användbara inom matfotografering
 • vilka vinklar som är bäst att fotgrafera olika typer av mat
 • fotografera mat i rörelse
 • fotografera mat med ånga
 • hur du planerar en matfotografering, från idé till färdig bild
 • tips och tricks

10% rabatt för medlemskap hos Moderskeppet

Om du vill lära dig grunderna i matfotografering är detta länken till min matfotograferingskurs och vill du bli medlem (och därmed få tillgång till ALLA kurser på Moderskeppet) så får du 10% rabatt med denna länk.

Fotografera mat i rörelse
Matfotografering: att fotografera mat i rörelse kan vara en utmaning, för att undvika onödigt matspill så går jag igenom hur jag planerar och vad du bör tänka på när du vill fotografera mat i rörelse.
Matfoto bakom kulisserna
Matfotograferingskurs – under matfotograferingskursens gång får du följa med mig bakom kulisserna och se hur det går till när jag fotograferar mat.

About Author

This Paris blog is created and maintained by Solli, a Swedish Expat living in Paris working as a Photographer. When she is not behind the lens or setting off to a new destination she loves to be in the kitchen and play around with whole, organic and seasonal food. In this blog she shares some glimpses of her everyday life as a bonne vivante wherever in the world she might be. Enjoy following her journey through life...

No Comments

  Leave a Reply

  Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.