Menu
Paris

Accommodation in Paris

Finding an accomodation in Paris is a real nightmare :-( Since I moved to Vincennes I’ve spent hours every day calling on ads for studios/studettes/rooms. It hasn’t been easy, often the landlords have been very rude when I’ve called them, telling me that there have been lot’s of people calling them already. But what were they thinking? Ofcourse people will call if they see their ad. Other people have just answered and then just turned off their phone. And some of the landlords have been perverts and that’s sad that there are people taking advantages and using the fact that there are people with no where to live.

I’m leaving to Sweden in the middle of December and I’m coming back on January 3rd and I need an accomodation till then. If anyone knows a studio/studette or a room that is for rent please let me know :-)

And if there are other people like me looking for an accomodation in Paris I’ve made a guide with tips on where to look for accomodation in Paris:

In English: Accomodation in Paris

In Swedish: Boende i Paris

About Author

This Paris blog is created and maintained by Solli, a Swedish Expat living in Paris working as a Photographer. When she is not behind the lens or setting off to a new destination she loves to be in the kitchen and play around with whole, organic and seasonal food. In this blog she shares some glimpses of her everyday life as a bonne vivante wherever in the world she might be. Enjoy following her journey through life...

6 Comments

 • Ellinor
  02 December 2010 at 15:16

  Jag har skickat flera meddelande till dig på facebook. Ingenting perfekt, men kanske ändå en “nödlösning”. Hoppas verkligen att det löser sig för dig SNART!

  Kram

 • Patricio
  02 December 2010 at 17:58

  Yeigh Solli is coming to town! :) Macarones for the both of us at bageri Petit France are on me! :)

 • Katarina
  02 December 2010 at 18:33

  hej!
  Trillade in på din sida en gång för ett tag sen och har sen återkommit. Tycker det hela verkar märkligt; ja att du inte hittar boende. jag bodde själv i frankrike i tre och ett halt år varav 2 år i paris och jag hade inga problem att hitta boende. men du är väl medveten att systemet är lite annorlunda:t.ex att vi lghvisningar måste man allt som oftast komma med un dossier complet annars struntar praktiskt taget lägenhetsinnehavaren i en. Dessutom måste du ju ha en garant samt en ordentlig caution. Jag har tyvärr inga tips vad gäller ngt specifict boende, men om du endast söker den en sådan kort period så kanske du ska överväga att dela lgt med ngn, då ställs ju en samma kvav på en dossier complet. Voilà, bara några av mina tankar! / k

 • Wilda
  02 December 2010 at 22:20

  Hoppas verkligen det löser sig, helt klart en mardröm detta… vilka området letar du i? antar du vill hitta i dina gamla “hoods”? =)

 • Frida Lundén
  02 December 2010 at 22:21

  Hej! Har hört från killen jag och min kompis hyr vår lägenhet av att du var intresserad av den när vi flyttar… Han skulle ge dig mitt nummer så du kunde höra av dig om du ville komma och titta på den men har inte hört något mer om det sen dess… Men är du fortfarande intresserad så hör av dig! :)

 • Ritournelle
  04 December 2010 at 2:51

  Are you open to shared apartments? Because I’ve found it rather easy and quick to get a place that way. The best website in that case is http://www.appartager.fr
  Good luck!

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.