Menu
Paris

Une soirée chez Christine et Christophe

 

Last night I was invited at a homeparty at Christine and Christophe‘s place. My friend Natalie was also there and I also met another Swedish girl, Robin who also has a blog. Had a great time, all the other people were French and I had some really intresting discussions…in French. I always brag about how Sweden is such a perfect country and I love when the French tries to defend France. I’m still in the phase were I compare France with Sweden, still I feel Sweden is the perfect country but it doesn’t mean I was satisfied with my life over there. I guess we all need different things in life and for the moment I love my life in Paris. Some of the French guys told me they love Sweden…why? The girls surrounded them everytime they went out in Sweden, that is not what happens in France. Here it’s the guys that approach to the girls so no wonder why they see Sweden as a paradise ;-)

SVENSKA: Igår kväll var jag bjuden på en hemmafest hos Christine och Christophe. Min vän Natalie var också där och jag träffade även en annan svensk tjej, Robin som också bloggar. Hade riktigt kul, resten av gästerna var från Frankrike och jag hade några riktigt intressanta diskussioner … på franska. Jag skryter alltid om hur Sverige är det perfekta landet och jag älskar när fransmännen försöker försvara Frankrike. Jag är fortfarande i fasen där jag jämför Frankrike med Sverige, fortfarande anser jag att Sverige är det perfekta landet, men det betyder inte att jag var nöjd med mitt liv där borta. Jag antar att vi alla behöver olika saker i livet för att vara lyckliga och för tillfället jag älskar mitt liv i Paris. Några av de franska killarna berättade att de älskar Sverige … varför? Tjejerna omgav dem varje gång de gick ut i Sverige, inte riktigt precis så det går till i Frankrike. Här är det killarna som stöter  på tjejerna så det är inte konstigt att de tycker att Sverige är paradis ur den aspekten ;-)

About Author

This Paris blog is created and maintained by Solli, a Swedish Expat living in Paris working as a Photographer. When she is not behind the lens or setting off to a new destination she loves to be in the kitchen and play around with whole, organic and seasonal food. In this blog she shares some glimpses of her everyday life as a bonne vivante wherever in the world she might be. Enjoy following her journey through life...

7 Comments

 • Ellinor
  04 July 2010 at 19:39

  Sverige är bra på många sätt och vis och vi är ofta överlägsna på många punkter. Men visst finns det skillnader där vi hamnar i underläge, men det är det som är så härligt att uppleva – dessa kontraster. Man måste bo och verka i ett annat land för att kunna jämföra och finna både för- och nackdelar med båda länderna.
  Kram

 • Lisa
  05 July 2010 at 11:37

  Hej vännen,

  Jag är väldigt intresserad av att höra vad det är som du tycker är sa mycket bättre i Sverige om man jämför med Frankrike. Orkar du skriva om det?

  Ellior, nja överlägsna haller jag inte alls med om. Ibland tror jag att det är nat gammalt som ligger kvar och alla tror fortfarande att sa är fallet. Ok, föräldraledigheten, där vinner Skandinavien (inte bara Sverige). Men vad är det mer?

  Kram pa er! :)

 • Solli
  05 July 2010 at 11:40

  Lisa, jag lovar att skriva ett inlägg om det nu i veckan :-) bisous!

 • Solli
  05 July 2010 at 11:42

  Ellinor – alla länder har sina för- och nackdelar och ibland måste man känna efter vart man trivs bäst och får helt enkelt kompromissa. Ska skriva ett mer utförligt inlägg om detta nu i veckan :-) bisous!

 • Robin
  05 July 2010 at 12:53

  Hej!

  Jag ska hälsa min karl, det är han som har tagit dem. Han kommer bli jätteglad :)
  Det var kul att träffa dig med, det fâr bli fler gânger :)

 • Lisa
  05 July 2010 at 13:56

  Vad kul! Ser feam emot det!

  Hoppas att det gar bra idag, je croise med doigts pour toi!

  Bisous

 • Solli
  05 July 2010 at 23:32

  Lisa – tusen tack :-) I need that!

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.