Menu

Yesterday was a really beautiful but way too hot day. I couldn’t sleep at all last night because my apartment was boiling hot. I’m going to take a blanket soon and go and sleep somewhere in the shadow in Jardin du Luxembourg.

My friend Josefin has moved in to my apartment for a week since her other apartment was moldy. I went and helped her with her bags since she didn’t had any elevator. Later the same day I met Christine for some tanning in Jardin du Luxembourg. In Sweden everyone are allowed to tan in bikini but in Paris it’s strictly forbidden and I hate that. I’ll never get a perfect tan since I will have ugly marks from my t-shirt and shorts :-( I had a great time with Christine….we talked about almost everything and laughed about things we find funny here..can’t tell u the details ;-) After 2 hours we couldn’t stand the heat so we went to have icereams..Christine went to Amorino and I had a frozen yoghurt at It Mylk.

In the evening I met my friend that is an artdealer and have a gallery in St Germain and after an apertif we went to a birthday party that was held in another gallery in St Germain. Had a great time, almost all the gallery owners in the neighbourhood were there and some of the friendly staff from La Palette came by aswell :-) Ended the evening at an Italian restaurant in the same area. Had some seafood dishes and a tiramisú as a dessert, delicous!

If you’re in St Germain I truly recommend to have a walk and visit all the galleries in Rue de Seine and the streets that crosses, and also to try out the Italian restaurnts…there are plenty of them here :-) Sometimes it feels like I’m in Little Italy since I’m neighbour with GROM and the Italian restaurants ;-)

SVENSKA: Igår var en riktigt vacker men alldeles för varm dag. Jag kunde inte sova alls i natt eftersom min lägenhet var kokande het. Jag ska ta en filt snart och gå och sova någonstans i skuggan i Jardin du Luxembourg, men först ett blogginlägg!

Min vän Josefin har flyttat in i min lägenhet för en vecka eftersom hennes andra lägenheten var möglig, tyvärr ett vanligt problem i lägenheterna i Paris….. Jag hjälpte henne med hennes väskor och flytten och senare samma dag träffade jag Christine för vissa sola i Jardin du Luxembourg. I Sverige är det ok att sola i bikini, men i Paris är det strängt förbjudet, och jag hatar det. Jag kommer aldrig få en perfekt solbränna eftersom jag kommer få fula märken efter mitt linne och shorts :-( Jag hade en trevlig stund med Christine …. vi pratade om nästan allt och skrattade och hade oss…no details ;-) Efter 2 timmar kunde vi inte stå ut med värmen så vi gick från parken för att köpa glass  .. Christine gick till Amorino och jag gick till It Mylk för att köpa en frozen yoghurt.

På kvällen träffade jag min vän som är en konsthandlare och har ett galleri i St Germain och efter en apertif gick vi till en födelsedagsfest som hölls i en annan galleri i St Germain. Hade en fantastisk tid, nästan alla galleriägare i kvarteret var där och några av de trevliga personalen från La Palette kom också förbi  :-) Kvällen avslutades på en italiensk restaurang i samma område. Åt en skaldjursrätt och avslutade med en tiramisú som efterrätt, delicous!

Om du är i St Germain rekommenderar jag verkligen en promenad för att besöka alla gallerier i Rue de Seine och korsande gatorna och ät gärna en middag på någon av de italienska restaurangerna … det finns gott om dem här :-) Ibland det känns som jag bor i Little Italy då jag nästan bor granne med GROM och alla de mysiga italienska restaurangerna ;-)

Picture from Christines blog

Picture from Christines blog

About Author

This Paris blog is created and maintained by Solli, a Swedish Expat living in Paris working as a Photographer. When she is not behind the lens or setting off to a new destination she loves to be in the kitchen and play around with whole, organic and seasonal food. In this blog she shares some glimpses of her everyday life as a bonne vivante wherever in the world she might be. Enjoy following her journey through life...

5 Comments

 • Lisa
  01 July 2010 at 14:19

  Vännen, passa pa att sticka ut till Bois de Vincennes nu när du inte jobbar. Där kan du lugnt sola i bikini, finns massor med plats och ställen där det inte är mycket folk. Jag kan guida dig om du vill :)

  Bisous,
  Lisa

 • Christine
  01 July 2010 at 14:48

  Bois de Boulogne funkar att sola i bikini det med. Ska nog dit i helgen :-) Föresten så solar folk i bikini i Monceau. Men jag vet inte, känner mig inte bekväm med det…

 • Ellinor
  01 July 2010 at 21:09

  Fördelen med denna sommarvärme är i alla fall att man kan äta glass med gott samvete. Man måste ju svalka sig ;)
  Kram

 • Emelie
  01 July 2010 at 21:32

  Visst är det lite störigt att man måste vara så påklädd i parkerna som ligger i centrala Paris men som Lisa och Chrstine säger, det är bara att ta sig ut till de större parkerna i utkanten av stan, supermysigt!

 • Mya
  01 July 2010 at 22:09

  Du kan ju ha bikinitopp pâ dig och typ shorts, det brukar jag ha i Champs de mars, har även sett folk sola i bikini där men det kanske man inte vill i en central park.
  Lycka till med solbrännan ;)

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.