Menu
Paris / Restaurants and bistros

Des mojitos à Montmartre

m1

Last Sunday was probably one of the best I ever have had. At 18 o’clock I met a former classmate and took a cup of tea and had a delicious pastry in a cafe close the Opéra. At 19 I had decided to meetup with another classmate, Clari, to introduce her to my from now on favourite bar in Montmartre. It’s the same bar I wrote about last week, the one I went to and had several mojitos just the day before my oral exam. Just before we went inside I ran into my landlord who lives nearby. He was about to park his motorcycle  so we chatted a while and he gave a lot of tips of nice Italian restaurants in the area. I love Italian food so I will definitely try all the restaurants he told us about. Me and Clari started with one mojito each. The bar was already crowded so we were seated at the same table as a French couple. It turned out that the girl was an engineer and had studied mechatronics (just like me!) And the guy was a graphic designer. After just a few minutes we began to converse with them and we had so much fun. We made fun of some of the French myths and laughed and had a blast. After the mojito we continued with caipirinhas. At 22 o’clock we were hungry so we went to one of those Italian restaurants that my landlord recommended and shared a pizza … yummie!

After the pizza, we took an evening walk in the neighborhood but it didn’t took more than 15 minutes and suddenly we sat in the same bar we had been to earlier that evening with one mojito in our hands. Way to go! The couple who is running the bar were really nice and gave us loads of snacks and this time they placed us next to a Canadian couple. The guy was a DJ and the girl was a singer/music therapist .. after a while their friend came .. I recognized him immediately, he was one of the guys that I had been having mojitos with  last week. What a small world! Only a few minutes later my other French friend came . We had mojitos, talked, had fun and we also got to know a couple of really funny Chileans who were traveling through France. After a few hours it was time to say bonne nuit and I took the metro home. At the station where I was supposed to change train, I would have to wait 12 minutes so me and a guy who also was there got up to take a walk to our homes in St Germain instead. We started talking to each other and it turned out that he was half American and half French,he had lived most of his life in New York but had moved to Paris for a month ago. He was a music producer and he mentioned some of his favorite musicians from Sweden, which made me very proud :-) On our way he told me about several Italian restaurants in in my neighbourhood. Italian restaurants that I definately have got to try out soon ;-)

SVENSKA: Iförrigår hade jag nog den bästa söndagen i hela mitt liv. Vid 18-tiden mötte jag upp en f.d. klasskamrat och tog en kopp thé och åt en alldeles för ljuvlig bakelse på ett mysigt café vid Opéran. Klockan 19 hade jag bestämt träff med en annan klasskompis, Clari, för att introducera henne till mitt nyblivna favorithak i Montmartre. Ni kanske minns baren som jag skrev om förra veckan där jag laddade upp med mojitos inför mitt muntliga test? Nåväl, dit gick vi :-) Precis innan vi skulle in stötte jag på min hyresvärd som bor alldeles i närheten. Han höll på att parkera sin motorcykel så vi pratade en stund och han gav en massa tips på bra italienska restauranger i området. Jag älskar italiensk mat så jag kommer definitivt testa alla de restauranger han tipsade om. Nåväl, jag och Clari började kvällen med varsin mojito. Baren var redan fullsatt så vi blev placerade vid ett franskt par. Det visade sig att tjejen var ingenjör och hade läst mekatronik (precis som jag!) och killen var grafisk designer. Efter bara några minuter började vi konversera med dom och vi hade så kul. Vi drev om olika franska myter och skrattade och hade oss. Efter mojiton var det dags att testa caiprinhian. Vid 22-tiden blev vi hungriga så vi gick till en av de italienska restaurangerna som min hyresvärd rekommenderat och delade en pizza…yummie!

Mätta och belåtna tog vi en kvällspromenad i kvarteret men redan efter en kvart satt vi bägge på samma bar som vi suttit på en timme tidigare med varsin mojito i handen. Lovely! Paret som driver baren var riktigt trevliga gav oss mycket snacks och placerade oss denna gång vid ett kanadensiskt par som var på besök i Toronto. Killen var DJ och tjejen var sångerska..efter en stund kom deras kompis..som var en av de killarna som jag varit med på samma bar veckan tidigare. Dvs min franska killkompis kompis. Världen är liten! För efter bara några minuter kom min killkompis in i baren han med. Vi drack, pratade, hade trevligt och vi lärde även känna ett par riktigt roliga chilenare som var på genomresa i Frankrike. Efter några timmar var det dags att säga tack o hej och jag tog metron hem. Vid stationen där jag skulle byta tåg skulle jag bli tvungen att vänta 12 minuter så jag och en kille som också skulle ta samma tåg gick upp för att promenera till våra respektive hem i St Germain istället. Vi började prata med varann och det visade sig att han var halvamerikan och halvfransk, had hade bott mestadelen av sitt liv i New York men hade nu flyttat till Paris sedan en månad tillbaka. Han var musikproducent och han nämnde några av sina favoritgrupper från Sverige vilket fick känna mig väldigt stolt :-) På vägen tipsade han även om flera italienska restauranger som ligger i närheten av där jag bor. Italienska restauranger som jag missat helt men som jag absolut ska ta och besöka snart ;-)

m3m4m5m6

m7m8

About Author

This Paris blog is created and maintained by Solli, a Swedish Expat living in Paris working as a Photographer. When she is not behind the lens or setting off to a new destination she loves to be in the kitchen and play around with whole, organic and seasonal food. In this blog she shares some glimpses of her everyday life as a bonne vivante wherever in the world she might be. Enjoy following her journey through life...

3 Comments

 • §
  01 June 2010 at 14:47

  Vad är detta för bar? Hemskt intressant eftersom jag bor just i Montmartre!

 • Maggie
  20 August 2010 at 20:36

  What is the name of the bar in Montmartre with the fabulous mojitos? Merci!

 • Solli
  22 August 2010 at 11:26

  L’escale ;-)

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.