Menu
Paris

Pique nique sur une des pelouses des Invalides

picnic8

Vilken fredag! Igår började jag dagen med att gå igenom alla mail jag fått från intresserade hyresgäster samt skrev en massa jobbansökningar….på FRANSKA. Phew! Inte lätt..alls…

Senare på dagen ringde en klasskompis upp mig och vi bestämde oss för att äta glass på GROMs. Jag älskar ju deras glass och många i min omgivning har fått upp ögonen för denna italienska pärla som förmodligen har stans godaste italienska glass. Nåväl, betyget från min vän blev högt! Hon brukade tidigare äta Amorinos glass (en italiensk glasskedja) men hon tyckte bättre om GROMs, tummen upp alltså! Me likey :-)

På kvällen mötte jag upp Christine, hennes pojkvän och deras franska och svenska vänner, ett gäng på ca 15 personer,  för en picknick på gräsmattan vid Invalides.Fick även tillfälle att prata med fransmännen och fråga varför många fransmän blir helt galna när man nämner att man är från Sverige. Ni anar nämligen inte hur många killar som kommit fram till mig den senaste tiden och så fort man nämner att man är från Sverige så börjar deras ögon blinka som Eiffel-tornet gör på kvällarna. Jag VET..det är de svenska tjejerna och den lite mer liberala synen på sex som gör dessa fransmännen helt vilda av sig. Men mer om det i ett annat inlägg. Vad jag ville få fram är att en av fransmännen i gänget faktiskt bott i Stockholm några månader och han föredrog Paris när allt kom till kritan….även om fransmännen gör livet så mycket krångligare här så har det ändå sin charm :-)

Jag hade riktigt trevligt för jag var inte hemma förrän vid 2-tiden ;-) I really love this French life of mine…

TRANSLATION:
What a Friday! Yesterday I started the day by going through all the email I had received from prospective tenants, and I also wrote a lot of job applications …. in FRENCH. Phew, not easy at all … ..

Later in the day a classmate called me up and we decided to have an ice cream at the Italian ice cream bar GROM. It was my friends very first ice cream at GROM, she used to have Amorinos ice cream (an Italian glass chain) but she felt better about GROM, thumbs up then! Me likey :-)

In the evening I met up Christine, her boyfriend and their French and Swedish friends, we were about 15 people, for a picnic on the lawn at Invalides.I also got to talk with the French and asked  why many French people goes crazy when you mention that you’re from Sweden. You can’t imagine how many guys coming up to me lately at the streets, supermarket, parks etc recently and as soon as I mention that I’m from Sweden their eyes starts flashing like the Eiffel Tower does in the evening. I KNOW .. it is the Swedish girls and the more liberal view on sex i Sweden that makes these Frenchmen totally crazy about Swedish girls. But more about that in another blogpost. What I wanted to say is that one of the French in the company actually stayed in Stockholm a few months and he preferred Paris, where everything came down to it …. even if the French makes life so much more complicated here  it still has its charm :-)

I really had a nice time at the picnic and I was not home until 2 in the morning  ;-) I really love this French life of mine …

gromsolli3picnic3picnic5picnic7picnic2

About Author

This Paris blog is created and maintained by Solli, a Swedish Expat living in Paris working as a Photographer. When she is not behind the lens or setting off to a new destination she loves to be in the kitchen and play around with whole, organic and seasonal food. In this blog she shares some glimpses of her everyday life as a bonne vivante wherever in the world she might be. Enjoy following her journey through life...

3 Comments

 • Caroline
  29 May 2010 at 23:39

  Hej! Bare lurer på noe- syns bloggen din er kjempefin, og har veldig lyst til å lage noe liknende! Har du wordpress pro, og har du laget bloggen selv, eller har du fått hjelp av noen til å lage den? Hvilken bloggportal anvender du? Hvordan har du fått så store bilder? Er det vanskelig?
  Håper virkelig du kan hjelpe meg å svare på dette:) Min beste vennine og jeg skal flytte til Paris i August for å lese fransk på Sorbonne, så vi skal ha en blogg når vi er der, og vil gjerne legge ut store bilder, og ha en fin blogg!
  Takk takk!

 • Ellinor
  30 May 2010 at 7:55

  Det både låter och ser ut som en riktigt trevlig dag/kväll.
  Hoppas att resterande del av helgen varit till belåtenhet även den.
  Kram

 • Lisa
  01 June 2010 at 21:48

  Bonjour ma belle, en liten undran, vad är det för typ av byxor du har pa dig? är den typ “leggings” eller byxor? Ser himla snygga och tajta ut, nat som jag skulle behöva. Blev lite nyfiken pa var du har köpt dom. :)

  Bisous,
  Lisa

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.