Menu
Paris / Parks

Jardin du Luxembourg

jardin_luxembourg9För inte så länge sedan hade vi en ordentlig värmebölja i Paris, detta fick Jardin du Luxembourg att blomma ut och jag fick med mig några förevigade ögonblick från denna fantastiskt vackra park. I denna park brukar jag gå mina powerwalks på morgnarna och den ligger väldigt bra till, bara 3 minuters promenadsavstånd från min lägenhet :-)

Parken är minst sagt bedårande vacker och det finns mycket inspiration att hämta här, inte konstigt att Hemingway brukade promenera i denna park på sin tid. Det var även i denna park som Victor Hugo‘s rollfigurer Marius Pontmercy och Cosette, i boken “Les Misérables”, träffades för första gången.

Jardin du Luxembourg är Paris största offentliga park och ligger i 6:e arrondissementet, St Germain. Som alla offentliga parker är inte parken öppet dygnet runt, öppettiderna står vid ingångarna in till parken. Det är även förbjudet att gå på gräset förutom på de gräsmattor där det finns en uppsatt skylt om att det är ok att beträda.

TRANSLATION:

Not long ago we had a real heat wave in Paris, it made the Luxembourg Gardens to bloom and I was not late to bring my camera and taking pictures. In this park, I usually do my powerwalks in the mornings andthe best part is that the park is really close to me, only three minutes’ walk from my apartment :-)

The park is beautiful and totally adorable and there are lot’s of  inspiration to get from here, no wonder that Hemingway used to walk in this park in his days. It was also in this park were Victor Hugo‘s characters Marius Pontmercy and Cosette, in his well-known novell “Les Misérables”, met for the first time.

Jardin du Luxembourg is Paris’s largest public park and is located in the 6th arrondissement of Paris, St. Germain. Like all public parks in Paris, the park is not open 24h, opening hours are written on the signs close to the entrances to the park. It is also forbidden to walk on the grass except on those where there is a sign that is telling it is ok.


jardin_luxembourg_2

jardin_luxembourg_3

jardin_luxembourg_5

jardin_luxembourg_6

jardin_luxembourg_7

jardin_luxembourg_9

jardin_luxembourg_10

jardin_luxembourg_4

About Author

This Paris blog is created and maintained by Solli, a Swedish Expat living in Paris working as a Photographer. When she is not behind the lens or setting off to a new destination she loves to be in the kitchen and play around with whole, organic and seasonal food. In this blog she shares some glimpses of her everyday life as a bonne vivante wherever in the world she might be. Enjoy following her journey through life...

2 Comments

  • Ellinor
    15 May 2010 at 19:54

    Fantastiskt vackert!

  • Hana
    19 May 2010 at 21:58

    Jardin du Luxembourg måste vara en av världens vackraste parker!

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.