Menu
Paris / Restaurants and bistros

Des mojitos et l’examen oral – la combinaison parfaite

luxembourg12

Idag hade jag mitt muntliga prov. Inför den försökte jag utöka mitt ordförråd genom att sitta och plugga ute i soliga Jardin du Luxembourg igår. Men att plugga utomhus när det är fint väder är ingen hit, är därför tacksam över att vi har haft dåligt väder de senaste två veckorna eftersom jag då kunnat pluggat inför grammatiktentan i lugn och ro hemma. Nä, igår blev det mer att jag tog en sovpaus för att bättra på min solbränna och endast vid ett fåtal tillfällen läste jag igenom mina stenciler.

Senare mot kvällen mötte jag upp en fransk killkompis, vid Louvre. Där satt vi ett tag på gräsmattan med hans kompis och njöt av solen som fortfarande sken och värmde upp hela Paris. Efter en stund tog vi en promenad till Montmartre där vi slog oss ner i en bar som min vän haft som favorithak när han bodde där för ett tag sen. Baren var familjeägd och ägarna var från Karibien. Vi beställde mojitos och oj vad goda de var!!! Jag slurplade i mig drinken lite alltför fort men ägaren var en riktig glad och generös man och kom med ytterligare fyra mojitos och nyfriterade klyftpotatis som snacks….MmmmmmMmMm

Efter två stora mojitodrinkar, för min del, gick vi vidare till förmodligen Paris bästa italienska restaurang i Montmartre. Vi delade på en gigantisk stor  antipasti tallrik, den var så mäktig att vi alla blev mätta och belåtna. Kvällen avslutade vi i en supermysig bar lite längre upp i Montmartre där vi tog några drinkar.

Väl hemma var det bara att inse att jag var rätt WASTED och att jag om bara några timmar skulle ha ett muntligt prov. Klockan 8 på morgonen inbefann jag mig dock i skolan där två professorer väntade på mig i ett klassrum. Jag fick välja en bild och beskriva vad bilden föreställde på franska vartefter professorerna ställde frågor om bilden, varför jag valt just den bilden, vad jag hade för planer för sommaren etc. Mao, vi hade en kommunikation på franska och hur som haver gick det alldeles utmärkt. Ena professorn kunde inte hålla sig och sa direkt “Très bien” :-)

TRANSLATION:
Today I had my oral test. Yesterday I tried to expand my vocabulary by studying in Jardin du Luxembourg. But studying outdoors when it’s hot itsn’t any good idea, at all. No, yesterday was more like that I tried to enhance my tan and every now and then I took a look on my papers with vocabulary.

Later in the evening I met one of my French friends, outside Louvre. We sat for a quite a while on the grass with his friend and enjoyed the sun. After a while, we took a walk to Montmartre, to a bar that my friend had been visiting regurarly before when he was living in that quartier. The bar was a family-owned and the owners were from the Caribbean. We ordered mojitos and I was really surprised. The best mojito I ever had! I had my mojito too fast but the owner was a real happy and generous man, so he came with four more mojitos and fried potato wedges as snacks ….yummie.

After two large mojitos, for me, we went to Paris probably best Italian restaurant in Montmartre. We shared a gigantic great antipasti platter, utterly delicious! Later that night we ended up in a cozy bar further up in Montmartre where we had a few drinks.

Back home, I could nothing but realize the fact that I was pretty WASTED and only in a few hours, I would have an oral examination. 8 o’clock in the morning I went to my classroom, where two professors were waiting for me. I got to choose a picture and describe the image in French and each of the professors asked me questions about the picture, why I chose that particular picture, if I had plans for the summer, etc. In other words, we had a communication in French and it went acctually fine . One of the professors said when we finished: “Très bien” :-)

luxembourg1

louvre2louvre1

montmartre

About Author

This Paris blog is created and maintained by Solli, a Swedish Expat living in Paris working as a Photographer. When she is not behind the lens or setting off to a new destination she loves to be in the kitchen and play around with whole, organic and seasonal food. In this blog she shares some glimpses of her everyday life as a bonne vivante wherever in the world she might be. Enjoy following her journey through life...

11 Comments

 • Ellinor
  25 May 2010 at 21:43

  Härligt att skolan nu är avklarad och det med bravur – tänk vad du kämpat!
  Vad har du för planer för sommaren och hösten, stannar du i Paris?
  Kram

 • Ferferi
  25 May 2010 at 22:10

  Vad härligt, skönt att det är över och det gick bra! Så ni var på Il Caratello? Jag som trodde vi skulle gå dit tillsammans :) Men det lät som ett bra ställe=mycket mat och bra personal! Och Montmartre är ju så fint. Just det, Karibien är med ett R. Hörs snart din lyxlirare!

 • Irina
  25 May 2010 at 23:34

  Grattis! :-) Precis SÅ ska man plugga. Det ska vara kul (och gott och trevligt). Då blir resultatet bra också.

  Ser fram emot att träffa dig snart! Kramar.

 • Solli
  26 May 2010 at 14:01

  Irina -Tack! Ser framemot att träffa dig snart med! Mailar dig i dagarna, kram!

 • Solli
  26 May 2010 at 14:05

  Ferferi – ja det var inte alls svårt, det kommer gå hur bra somhelst för dig med! Jag kommer inte ihåg namnet på stället men det kanske det var. Bra att du upplyste mig om R:et, ibland blir man ordblind..krya på dig!

 • Solli
  26 May 2010 at 14:06

  Ellinor- jag kommer bo i Frankrike för alltid som det ser ut nu ;-) Och i Paris kommer jag nog bo i flera år så vi kommer absolut att ses när du kommer hit i höst! kram!

 • Lisa
  26 May 2010 at 21:49

  Félicitations ma belle!! Tu le mérites après le travail que t’as fait depuis ton arrivé. Super! Et maintenant? T’as quelque chose prévu? Tiens moi au courant :)

  Bisous
  Lisa

  Jag var bara tvungen att skriva pa franska nu när du är klart med pluggandet! :) Du skriver säker bättre än mig!!

 • Emelie
  26 May 2010 at 23:12

  Félicitations! Vad roligt att det gick så bra! Och nästan ännu roligare att de har precis samma examensuppgift nu som för 10 år sedan! Haha, jag fick göra precis samma sak :) Men det är väl en välbeprövad och välfungerande uppgift som de är nöjda med antagligen ;)

  J’ai vu que Lisa a écrit en francais, alors moi aussi je vais le faire. Tu vas rester à Paris cet été? Moi et mes amis, viendrons le 8 julliet et resterons jusqu’à le 11. Si jamais tu seras là on pourrait se voir?

  Kram Emelie

 • Nina
  27 May 2010 at 21:28

  Hej! Jag har hört att maten e dyr i Paris. Kan du ge tips på några bra men billiga mataffärer likaså restaurang eller café?
  Kram

 • Freedomtravel
  28 May 2010 at 6:58

  Just nu har vi ganska kallt i Sverige, och man längtar verkligen efter att sitta ute sådär!

 • Emma
  29 May 2010 at 13:01

  Jippiiii, vad kul att det gick strålande med tentan! Grattis grattis! Luv din nya blogg. Du är vackrast, snällast och bäst! Ses snart i sthlm…

  PS. Du är redan fransyska i mina ögon. Så stolt över dig!!!

  Kram Emma

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.