Menu
Ice cream / Paris

Comme une vraie Parisienne

pauls_paris

Igår tog jag en paus från mitt pluggande och träffade Ferferi och Max under deras tvätt-paus. Som ni ser på bilden kom jag hem med en baguette från Pauls, comme une vraiment Parisienne ;-)

grom_paris

Jag introducerade mitt favorithak, GROM, för Ferferi och Max. GROM ligger bara några minuter ifrån där jag bor och själv blev jag introducerad till glassbaren av en italiensk kock som jag känner här i Paris. Han om någon borde veta vilken glass som är den bästa italienska glassen här i stan, eller hur? Att nästan bo granne med GROM är lyxigt värre men ack vilket farligt vapen mot min tunna plånbok…..

Den här gången valde jag “Crema di Grom“(en krämig glass med “meliga biscuits” samt krossad mörk choklad från Colombia) samt “Cassatta Siciliana“(glass gjord på ricotta ost med bitar av kanderad citron, lime och apelsin). Återigen en himmelsk upplevelse som tog mig till sjunde himlen….

grom_paris_2TRANSLATION:

Yesterday I took a short break from my studies and met Ferferi and Max in their laundry break. As you can see in the picture, I came home with a baguette from Pauls, comme une vraiment Parisienne  ;-)

I introduced Ferferi and Max to GROM. GROM is just minutes away from where I live and I me, myself, I was introduced to the gelato bar, by an Italian Chef I know here in Paris. He of all people should know where they have the best Italian gelato here in town, don’t you guys agree? To live almost next door to  GROM is great but a dangerous weapon to my thin wallet …..

This time I chose “Crema di Grom” (a creamy ice cream with “meliga Biscuits” and crushed dark chocolate from Colombia) and “Cassatta Siciliana” (ice cream made of ricotta cheese with bits of candied lemon, lime and orange). Again, a heavenly experience that took me to heaven….About Author

This Paris blog is created and maintained by Solli, a Swedish Expat living in Paris working as a Photographer. When she is not behind the lens or setting off to a new destination she loves to be in the kitchen and play around with whole, organic and seasonal food. In this blog she shares some glimpses of her everyday life as a bonne vivante wherever in the world she might be. Enjoy following her journey through life...

9 Comments

 • Hana
  14 May 2010 at 13:18

  Mums mums mums!!! Klick klick på skärmen…men excusez moi ‘dataskärmen express’ jag beställde ju en Solli, en groom glass och baguette från Pauls med lax!?

 • Ferferi
  14 May 2010 at 16:26

  Åh vad gott det var. Det får vi göra snart igen.

 • Ellinor
  14 May 2010 at 17:20

  …och här sitter jag med min nu till synes ganska torftiga GB Bröllopsstrut :P Snälla ta mig med till Grom en solig dag i höst!

  Kram

  PS! Tror att det är “vraie parisienne” du vill skriva då “vraiment” betyder verkligen och inte verklig/sann.

 • MiaShopping
  14 May 2010 at 22:47

  Typiskt att vi missade ditt favorit-glass-stället under vår Paris-resa! Jag vet att du tipsat om det tidigare också.

 • Irina
  15 May 2010 at 1:25

  Dina foton är verkligen fantastiskt fina! Vill man inte komma till Paris efter att ha sett dem har man ingen puls.

  Många kramar från Stockholm. Ser fram emot att träffa dig snart! :-)

 • Solli
  16 May 2010 at 1:20

  Hana- It’s coming…catch!

 • Solli
  16 May 2010 at 1:21

  Ellinor- tusen tack för att du upptäckte mitt slarvfel ;-) Har korrigerat titeln nu :-) Kram!

 • Solli
  16 May 2010 at 1:22

  Mia – nästa gång får ni absolut inte missa GROM ;-)

 • Solli
  16 May 2010 at 1:22

  Irina- ser framemot att få träffa dig snart med. And Paris is waiting for you ;-)

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.