Menu
Okategoriserade

För några veckor sen kom ett paket…

Min tid i Frankrike kommer jag vilja dokumentera väl och därför har jag köpt en grym kamera och en minivideokamera så att ni kan följa mina äventyr i Frankrike :-)

För några veckor sen fick jag hem ett efterlängtat paket innehållande en Canon G11, en Flip Mino HD och några tillbehör

Min allra första digitalkamera som jag köpte för ca 4-5 år sen, Sony Cybershot, har gjort sitt och efter en lång tids sparande så har jag äntligen fått ihop pengar till min nya älskling, nämligen en Canon G11!!! Powershot G11 är ett mellanting mellan en kompakt digitalkamera och en systemkamera. Man skulle kunna säga att den tar nästan lika bra bilder som en systemkamera men att det inte går att byta objektiv på den och den tar betydligt bättre bilder än en vanlig kompakt digitalkamera. Tidigare har jag velat ha en systemkamera, men det hade blivit bökigt att springa runt med en tung kamera och olika objektiv på Paris gator ;-)

Canon G11 har ett förstklassigt objektiv för vidvinkelzoom, har en vinklingsbar 2,8 tums LCD skärm, 10 MP, dubbelt antibrussystem m.m och tar även bilder i RAW-format. Jag har ännu inte hunnit gå igenom handboken för kameran så det har endast blivit bilder i auto-läget, men jag är redan supernöjd med de bilder jag tagit :-)

canong11

Flip Mino HD är en liten smidig mini-videokamera som spelar in upp till 60 minuter video i 1280×720 pixlar. Den har en 1.5 tums LCD skärm och en inbyggd USB som gör att det är lätt att koppla den till datorn för att ladda upp videosnuttarna.

flip_mino_hd

Nu är jag laddad med de grymmaste verktygen på marknaden för att dokumentera mina äventyr i Frankrike :-)

Vill även passa på att rekommendera pixmania där jag köpte produkterna. Det tog endast 5 arbetsdagar från det att jag gjorde beställningen tills jag fick hem paketet = I like alot!

Jag var dock lite orolig då jag efter att ha gjort beställningen fick höra att många varit missnöjda med pixmania, men  jag är en NÖJD kund och kommer fortsätta beställa från deras sajt :-) Ville ha det sagt då jag vet att det oftast är de missnöjda kunderna som hörs och syns mest…

About Author

This Paris blog is created and maintained by Solli, a Swedish Expat living in Paris working as a Photographer. When she is not behind the lens or setting off to a new destination she loves to be in the kitchen and play around with whole, organic and seasonal food. In this blog she shares some glimpses of her everyday life as a bonne vivante wherever in the world she might be. Enjoy following her journey through life...

4 Comments

 • Helena
  28 December 2009 at 8:09

  Ser verkligen fram emot att få följa dig i Paris! Älskar den lilla videokameran – så smidig! Har dock en Sony hemma som precis fyllde ett år…känns inte ok att byta ut den riktigt än… :)

 • Irina
  28 December 2009 at 23:46

  Vilka läckra prylar! Känner för en liten uppgradering i den här ändan också. Men önskar fortfarande att bra kameror inte skulle väga så mycket som de gör.

  God fortsättning och en massa kramar!

 • Ellinor
  29 December 2009 at 9:40

  Vilka fina leksaker du köpt ;)
  Nu kan vi alltså räkna med en massa spännande uppdateringar från ditt Parisäventyr :)
  Stor kram

 • sandra
  30 December 2009 at 0:29

  Jag förstår din glädje över din nya canon-vän, har precis i dagarna införskaffat/fått en canon som jag nu försöker bli bekant med och det är härligt!
  Jag ser mycket fram emot att följa dig och din kameras äventyr i Paris.

  Gott Nytt år!

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.