Menu
French

Min kvällskurs i franska est très bon!

un_air_de_paris

Förutom mitt heltidsjobb och alla andra projekt jag sysselsätter med dagarna i ända så har jag de senaste veckorna haft fullt upp med min kvällskurs i franska. Det är en intensivkurs som jag läser på Folkuniversitet, två kvällar i veckan. Jag är supernöjd med både kursen och läraren. Franskläraren är ganska ung, bara ett år äldre än mig, är från Schweiz (har franska som modersmål) och tränar bikram yoga på samma studio som jag :-)

Kursen är endast en grundkurs, trots att jag kanske borde gått en avancerad kurs kände jag att jag var tvungen att damma av mina grundkunskaper som jag pluggade in för mer än 15 år sen. Vi har gått igenom hur man presenterar sig själv, konversationer på en grundnivå, hur man beställer på ett café/restaurang samt hur man bokar rum på hotell. Vår lärare är väldigt engagerad och mailar oss två ggr i veckan med en massa länkar till interaktiva övningar som vi får göra på Internet, I like!

À bientôt!

About Author

This Paris blog is created and maintained by Solli, a Swedish Expat living in Paris working as a Photographer. When she is not behind the lens or setting off to a new destination she loves to be in the kitchen and play around with whole, organic and seasonal food. In this blog she shares some glimpses of her everyday life as a bonne vivante wherever in the world she might be. Enjoy following her journey through life...

4 Comments

 • Ellinor
  03 November 2009 at 9:44

  Vad roligt att du gillar kursen!
  Det är alltid roligt att lära sig språk.
  Lycka till!
  Kram

 • Mia
  03 November 2009 at 17:09

  Nämen vad roligt! Alltid kul att få gnugga de grå och fräscha till sina kunskaper, för de finns ju fortfarande därinne de slumrar bara lite.
  Säg till om du behöver läxhjälp!

  Kram

 • Lisa
  04 November 2009 at 0:21

  Super! Tu vas voir, bientôt tu seras à Paris, dans ton appart en train de discuter avec tes nouveaux amis sans problème! ;)

  Bisou,
  Lisa

 • Petra
  05 November 2009 at 12:42

  Härligt med dedikerade lärare!

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.