Menu
Personal

I’ve got an announcement to make….

damon

..om två veckor kommer mina tänder se ut som på bilden ovan….

Eftersom jag har ett korsbett på vänster sida som inte korrigerades sist jag hade tandställning (för ca 15 år sedan) så kommer jag att genomgå ännu en tandreglering. Egentligen skulle jag ha fått tandställning ytterligare en gång innan jag fyllde 19 men de var för snåla på tandregleringen och ville inte åtgärda mitt korsbett och ansåg att det var ett “skönhetsfel”. Att inte kunna tugga på ena sidan är inte skönhetsfel enligt mig så nu tänkte jag fixa det en gång för alla, kalaset kommer gå på 32 000:- ,Försäkringskassan går in med ett litet bidrag så jag behöver “endast” betala 22 000:-. Under två år kommer jag ha en fast tandställning som på bilden ovan samt gummiband som håller fast en del av baktänderna och som jag måste byta ut två ggr om dagen…yippie….NOT!

När behandlingen är klar kommer jag att få en ståltråd som limmas bakom mina tänder och kommer även få en plastskena som jag kommer få ha när jag sover. Det kommer vara en plåga att gå runt med en tandställning i två år..MEN jag tror att det kan vara värt det. Efter behandlingen kommer jag slippa överbelasta ena sidan, kommer förhoppningsvis slippa spänningshuvudvärken och jag kommer äntligen kunna tugga min mat ordentligt och kommer få raka tänder på köpet :-)

About Author

This Paris blog is created and maintained by Solli, a Swedish Expat living in Paris working as a Photographer. When she is not behind the lens or setting off to a new destination she loves to be in the kitchen and play around with whole, organic and seasonal food. In this blog she shares some glimpses of her everyday life as a bonne vivante wherever in the world she might be. Enjoy following her journey through life...

13 Comments

 • Nathalie
  15 October 2009 at 0:06

  jag hade tandställning i två år och det var verkligen värt det! jag hade gummisnoddarna, skenan i gommen, drog ut fyra tänder.. hela baletten! ;) använd plastskenan ordentligt sen när du tar bort rälsen, jag använde min mycket längre än vad som behövdes för då flyttar inte tänderna så mycket på sig.

 • Jane
  15 October 2009 at 8:16

  Jag tror att det är ett bra beslut och efteråt kommer du ju inte att ångra dig! :) Men det där med gummibandsbyte låter jobbigt… :P

  Men snälla söta, sluta inte le bara för att du får tandställning igen! Du är vacker även med räls!! :D

 • Åsa
  15 October 2009 at 8:45

  Jag tror också att det är ett jätte bra beslut.Tycker dock att det är illa att tandvården inte tog det på allvar när du var 19.

  Ha en fin dag fina Solli! :)

 • Lisa
  15 October 2009 at 9:23

  Bra beslut! Hoppas att spänningshuvudvärken gar bort. Har själv en trad bakom mina tänder sen 1997!! Opererade mina käkar da och traden har liksom blivit kvar.

  Stor kram fran Lisa

 • little Miss Muffin
  15 October 2009 at 15:42

  Du gör helt rätt, jag har haft tandställning i 2år och samma efterbehandling. det är en av de bästa saker jag gjort, jag skulle ångrat mig så mycket om jag inte valde att ha tandställning. Visst det är tufft speciellt ibörjan innan man vänjer sig men efter är det så värt det.

  Kram

 • Johanna
  15 October 2009 at 15:52

  Starkt!!!
  Kram Johanna

 • emliscious
  15 October 2009 at 16:59

  Hej Solli!
  Vet du vad- jag tror vi träffats- I jobb sammanhang
  Jag känner iaf igen dig ;)

  Gillar din blogg =)

 • Miss Agda
  15 October 2009 at 22:53

  Bra beslut och kommer säkert vara värd pengarna. Själv opererade jag mina ögon (ungefär samma kostnad, dock betydligt snabbare grej) och det har varit mitt livs mest välinvesterade pengar!
  Många kramar och hoppas vi ses snart!

 • Christine
  15 October 2009 at 23:37

  Modigt och smart! Jag hade tandställning när jag var yngre. Nu ångrar jag att jag inte hade räls en längre tid för mina tänder är verkligen inte raka. Men det stör mig inte så det får vara som det är. :-)

  Jag har sett ditt mail men har inte orkat ta tag i min inbox ikväll. Ska maila dig i helgen!

  Hoppas du får en härlig fredag!

 • Emelie
  16 October 2009 at 21:17

  brrr, usch din stackare! Jag hade turen att rätta till med tandställning på den tiden då det var gratis, det vill säga innan man fyllde vuxen och får betala för allt. Jag tror dock verkligen att du kommer att bli nöjd och vara glad att du gjorde det, när rälsen är borta och pengaförlusten inte längre svider lika mycket. Det är ju en investering för livet!

  Ha en skön helg!

  Kram Emelie

 • oroshjärta
  17 October 2009 at 8:21

  Modigt!

 • Helena
  18 October 2009 at 11:54

  Bra beslut Solli! Två år är ingenting om man ser till hela livet, och vad bra det kommer att kännas sen när det är över och dina tänder mår bättre än någonsin! Heja heja! :)

 • […] när ni läser detta inlägg sitter jag hos tandläkaren och för att sätta fast min tandställning. Är inte så säker på om jag vet vad jag gett mig in på. Fast tandställning i 1½-2 år!!! […]

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.