Menu
Books

Mitt möte med Anna Gavalda

annagavalda1

Igårkväll var jag på Akademibokhandeln och närvarade när den franska författarinnan Anna Gavalda blev intervjuad. Det var kul att träffa henne IRL, hon svarade på frågorna som ställdes till henne på ljuvlig franska. Jag trollbands redan när jag läste hennes bok “Tillsammans är man mindre ensam”, hon skriver så levande och detaljrikt att jag ibland läste om vissa stycken och lät händelsen präntas in i minnet.

I slutet signerade hon böcker, på min avdankade franska bad jag henne att signera följande :

lyckanarensallsamfagel

Jag köpte hennes senaste bok, “Lyckan är en sällsam fågel”

jagskullevilja

“Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans” – hade jag med mig

tillsammansarmanmindreensam

Syrran, that one is for you! Tack för lånet av boken “Tillsammans är man mindre ensam” :-)

Som ni ser, för varje bok tog hon sig tiden att teckna söta figurer!

När jag var klar och hade fått alla mina böcker signerade ville jag även köpa hennes första bok  “Jag älskade honom”, så gick jag runt i bokhandeln och letade rätt på den :-)

Återigen fick jag ställa mig i den långa kön för att få boken signerad. Precis innan hon skulle börja skriva i boken frågade jag om hon ville att jag skulle skriva ner mitt namn på post-it lappen igen för att underlätta stavningen då det är ett ovanligt namn. Men då sa hon att hon mycket väl kom ihåg mitt namn! Solli, heter du ju, en sådan vacker ung dam glömmer jag inte lätt du är så finklädd med kjolen och den söta rosetten, sa hon på franska, log och pekade på min rosett. Vad jag rodnade! Och riktigt glad blev jag också! Därefter fattade hon tag om pennan och signerade boken:

someoneiloved

Ser ni så sött? Ett hjärta ritade hon dit, “merci beaucoup” sa jag innan jag sa hej då och gick därifrån.

När jag promenerade hem den kvällen försökte jag förtränga det som hänt tidigare och gladde mig över Anna Gavaldas fina komplimang :-)

dagensoutfit*gårdagens outfit

About Author

This Paris blog is created and maintained by Solli, a Swedish Expat living in Paris working as a Photographer. When she is not behind the lens or setting off to a new destination she loves to be in the kitchen and play around with whole, organic and seasonal food. In this blog she shares some glimpses of her everyday life as a bonne vivante wherever in the world she might be. Enjoy following her journey through life...

9 Comments

 • Helena
  29 May 2009 at 7:26

  Vad härlig hon verkar vara! Jag hann tyvärr inte dit, men är snart klar med boken och kan inte vänta på att krypa under filten i soffan en regnig kväll och få se filmen…även om filmatiseringar av böcker sällan imponerar.
  Ha en fin dag i solen! Kram

 • Ellinor
  29 May 2009 at 8:31

  Jag hoppas verkligen att hon gör fler besök i Sverige. Då ska jag vara mer påläst om datum då detta är en författare jag verkligen hade velat träffa på riktigt.
  Ta nu väl hand om dina böcker.
  Kram

 • Lisa
  29 May 2009 at 13:41

  Men gud vad kul!! Jag läste Je l’aimais förra veckan. Sa bra. Kommer nog läsa den igen, och definitivt se filmen. Det är bokat för nästa gang jag är i Paris :)

  Just nu läser jag Ensemble C’est Tout, oxa jättebra. Har redan sett filmen. Far nog se till att köpa de andra böckerna oxa.

  Och vad trevlig hon verkar!

  Kram Lisa

 • Emelie
  29 May 2009 at 16:04

  Åh vad underbart kul att få träffa duktiga Anna Gavalda och få alla böckerna signerade! Vad sympatisk hon verkade också, det är härligt att veta när man gillar hennes böcker. Själv håller jag på med “Ensemble c’est tout” men har också läst “Jag skulle vilja…”. Nu när det är sommar ska jag försöka hinna läsa även de andra.

  Trevlig helg!

  Kram

 • Alexia
  29 May 2009 at 17:39

  Du ser! Ditt senaste inlägg var fyllt med positiv energi till skillnad från det förra…fortsätt tänk positivt Solli, du ser! Trevlig Helg!

 • Alexia
  29 May 2009 at 17:40

  Du ser! Ditt senaste inlägg var fyllt med positiv energi till skillnad från det förra…fortsätt tänk positivt Solli, du ser!

 • Petra
  29 May 2009 at 21:42

  Vad roligt! Hon verkar vara en fascinerande författare.

 • Irina
  30 May 2009 at 1:55

  Men wow, vilken personlig touch hon har! Sån där vill jag också bli sen när jag äntligen skriver något.

 • Mia
  02 June 2009 at 11:18

  Vad härligt att höra att hon är en sån varm genuin person i verkligheten.

  Såg ovan att du ska till Nice! Jippie! Är du kvar när jag kommer 8 juli???

  Stor kram
  Mia

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.