Amalfi Coast

The Amalfi Coast

Il Positano - photo taken by RickyThe Amalfi Coast & Il Positano – photo: Ricky

The Amalfi Coast has been on my to-go-list for many years and when I was planning my summer of 2013 vaccation I was choosing between going back to Corsica or discover the Amalfi Coast in Italy. I decided to give Corsica a break for a year and bought myself a trip to the Amalfi Coast instead. So I’m beginning this summer with a week in Paris in June and then a week in Italy in July and I’m already counting the days two both of the destinations!

I have not planned my trip to Italy in detail, but my flight is to Naples (Napoli), from there I will go straight to the area of Massa Lubrense. Have found a beautiful place I have rented with a view over the island of Capri! Can imagine the magical sunsets….. I will be there for a couple of days, visiting an organic lemon farm, discovering the beautiful beaches and hopefully attend a lesson in cooking Italian food :-) If I feel for it I will continue to Capri, will see when I’m there but I will end my trip with two days in Il Positano. Have found a charming place on the hill with a wonderful view over the beautiful village, just like in the photo above. They have an organic farm so I will be having organic breakfasts in the mornings and dinners in the evenings. I guess that’s what this trip is all about, have a little bit of sunshine, eat delicious food and just enjoy the breathtaking magical coastal scenes of the Amalfi Coast.

Have you ever been there? Leave me a comment if you have things to recommend :-)

You Might Also Like

3 Comments

 • C
  26 May 2013 at 10:52

  Jag var där i april förra året, helt sjukt otroligt vackert!
  önskar jag kunde rekommendera något konkret förutom det du räknat upp redan men citronerna!! de har enorma citroner som smakar himmelskt gott. det finns även en hel del cafeer som har diverse olika citronbakelser, den ena bättre än den andra, och ställen som har citron”slush” (inget likt den slush man kan köpa här dock) med färska jordgubbar om man vill, helt himmelskt. de har även limoncello som de gör där som de säljer i så fina flaskor!
  men annars, bara gå, det finns så otroligt vackra stigar inne i bergen, i skogarna, där man går förbi de gamla pappersbruken men även bara gå uppför (eller ta bussen, det var en upplevelse det med) tills du kommer till staden längst upp, och utforska varje liten stad på vägen dit då alla har sin egen specialitet.

 • Solli
  26 May 2013 at 15:25

  Claudia – Trevligt att höra att du har varit där och tack för dina tips! Ska lägga på minnet att besöka caféerna och testa de olika citronbakelserna…längtar! Ska också kika efter limoncellon som de säljer, kan tänka mig att den är riktigt god och dessutom tycker jag om att spara på de fina flaskorna :-) Har även planerat att gå någon av vandringsstigarna där i området, så nu är jag på jakt efter bra skor som jag kan ha med. Ser framemot att upptäcka den vackra Amalfikusten!

 • Jenny
  12 July 2013 at 15:43

  The Amalfi Coast in Italy looks breath taking! These photos you have posted should be on the cover of a magazine. I would love to visit Italy someday to check out the beautiful scenery.

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: © Solli KANANI This photo is copyrighted by Solli KANANI. All rights reserved. Unauthorized use prohibited.