Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/sollikan/public_html/wp-content/themes/redwood/header.php on line 45
Books Paris

Shakespeare & Company

shakespeare_parisNi vet, när man verkligen måste plugga just då vill man göra ALLT annat än att just plugga. Att storstäda, att diska etc är ju så mycket roligare när man MÅSTE plugga ;-) Att avaktivera mitt Facebook-konto var ett steg att eliminera distraktioner men i förrigår kunde jag inte lägga band på mig själv utan tog en kvällspromenad till Shakespare & Company (37 rue de la Bûcherie) bara några dagar innan min tenta har jag alltså fått för mig att köpa en bok om Paris historia och nu ligger boken här och väntar på att läsas. Hittills har jag bara bläddrat genom boken och jag kan knappt bärga mig tills jag får läsa allt om hur romarna styrde och ställde här för flera hundra år sen till hur Paris blivit Frankrikes huvudstad. Har aldrig varit så intresserad av historia som jag blivit sen jag flyttade hit. Märkligt vad en stad som Paris kan göra med en ;-) När jag promenerade hem samma kväll kunde jag inte låta bli att knäppa några bilder av Notre Dame och floden Seine…Paris är vida känt som The City of Light..efter att ha bott här några månader borde jag ha vänjt mig men jag kan fortfarande inte låta bli att förundras över de vackra ljusskiftningarna som sker innan staden täcks av mörker…varje natt…det är magiskt!

TRANSLATION
When you really have to study is always the time that makes you feel do anything else BUT studying. Things like washing dishes are so much more fun when you have to study ;-) Deactivating my Facebook account has been a step for me to eliminate distractions but two days ago I was unable to restrain myself, I simply had to go to Shakespare & Company ( 37 rue de la Bûcherie) because just a few days before my exam, I wanted to buy me a book about Paris history (it couldn’t wait till after my exam…) I have never been so interested in history that I have been since I moved here. Strange what a city like Paris can do with one ;-) As I walked home that evening, I took some pictures of Notre Dame and the River SeineParis is widely known as The City of Light .. even though I have lived here for a couple of months I should be used by now  but still I am fascinated by the beautiful light fluctuations that occur just before the city is covered by the darkness … every night … it is magical!

paris_history

notre_dame_parisseineseine_paris

You Might Also Like

2 Comments

 • Ellinor
  21 May 2010 at 7:45

  Jag är aldrig så effektiv som dagarna innan en tenta…och då menar jag inte att jag pluggar effektivt :P

  Förstår att intresset för historia måste väckas till liv i Paris – hela staden är ju en enda lång historia att ta del av och vart man än vänder blicken blir man ständigt påmind om det.

  Kram

 • Lisa
  21 May 2010 at 9:56

  Man vänjer sig aldrig min vän, det är det som är sa underbart!

  Vilken bok är det du köpte? Blev lite nyfiken.

  Bisous

Leave a Reply