Paris

J’étudie pour mon examen….

pont_de_neuilly_1

Här pluggas det för fullt inför slutprovet som jag har nu på lördag. Därefter kommer jag att ha ett muntligt test på tisdagen men just nu fokuserar jag på det skriftliga….och ryser. Förstår inte hur jag hann med att jobba heltid på Ladurée samtidigt som jag pluggade heltid…inte förrän nu när jag får ta igen allting på bara några dagar.

Men jag klagar inte, man kan plugga och ha kul samtidigt ;-) Som i lördags när jag var hemma hos min klasskamrat som bor i Pont de Neuilly, i närheten av La Defénse. Vi satt på hennes takterrass och åt jordgubbar och choklad samtidigt som vi pluggade grammatik och memoriserade verb och njöt av solen :-)

Förresten, alla ni som har mig på Facebook och undrar vart jag tagit vägen, var inte oroliga, jag har bara avaktiverat mitt konto så att jag kan koncentrera mig till 100% på mitt tentaplugg. Sedan kommer jag aktivera mitt konto igen ;-) Jag är inte alls beroende av FB..inte alls ;-)

TRANSLATION:

Right now I am studying for my final exam that I will have this Saturday. On Tuesday I will have an oral exam but right now I am focusing on my exam I will have on Saturday. I really do not understand how I managed to work full time at Ladurée while I was studying full time … not until now I realize how much I have to study for this exam :-(

But I am not complaining, you can study and have fun at the same time ;-) Last Saturday  I was at my classmate’s who lives in Pont de Neuilly, near La Defense. We sat on her roof terrace and studied … look what beautiful view (following photos) ! We had strawberries and chocolate while studying grammar and memorizing verbs and enjoying the sun :-)

By the way, for those of my friends I have on Facebook: I have  disabled my account so that I can focus 100% on my exam. Later I will activate my account  ;-) I’m not a FB-addict .. not at all ;-)

pont_de_neuilly_3_1

Beautiful view from the roof terrace: pont_de_neuilly_2

pont_de_neuilly_3

Charming area in Pont de Neuilly:

pont_de_neuilly

My grammar and exercise-books not as charming as Pont de Neuilly ;-)

sorbonne_paris


You Might Also Like

6 Comments

 • Ellinor
  19 May 2010 at 15:41

  Wow, vilken karaktär du har! Jag hade nog aldrig klarat av att stänga ner FB till förmån för studier…vilket också påminner mig om jag borde plocka fram mina franskaböcker jag också då jag har tenta på tisdag :S
  Stor kram och lycka till!

 • Monica
  19 May 2010 at 15:44

  Lycka till på slutprovet!!!!

 • Sara
  19 May 2010 at 21:49

  Beautiful photos you take!! You go girl! Only one week left …after that: you’ll be too cool for school;)

 • Lisa
  19 May 2010 at 23:23

  Bon courage et bonne chance ma belle! Bisous, Lisa

 • Irina
  20 May 2010 at 11:28

  Lycka till! Håller tummarna stenhårt och hoppas sen se dig här i Stockholm så jag får höra alla detaljer om det glada Paris -livet. Kramar!

 • Cia
  08 June 2010 at 0:47

  Ohh jag blev alldeles nostalgisk. Hade ett förhållande med en man i Paris för 10 år sedan då vandrade jag ofta här i Pont de Neuilly. Vi bode centralt på rue de Lourmel perfekt att starta utflykter ifrån. Nåja romantiskt till tusen ett tag ;-)

Leave a Reply

Confirm you\'re not an alien * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: © Solli KANANI This photo is copyrighted by Solli KANANI. All rights reserved. Unauthorized use prohibited.